Contact

Aan de slag met haptotherapie

Een eerste haptotherapiesessie is een kennismaking: in een gesprek inventariseren we samen wat iemand bezighoudt en of haptotherapie de juiste mogelijkheden biedt. Het is bovendien voor beiden een gelegenheid om na te gaan of het klikt. Bij voortzetting van de therapie stellen we na een aantal sessies een behandelplan op om de behandeldoelen helder te houden. Het totale aantal therapiesessies verschilt per persoon, maar ligt gemiddeld rond de tien.

Een sessie duurt een uur en kost € 89,50. Veel zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie geheel of gedeeltelijk. (Overigens is haptotherapie niet hetzelfde als fysiotherapie op haptonomische basis.)
Informatie over vergoedingen is te vinden op de website van de Vereniging van Haptotherapeuten (www.haptotherapeuten-vvh.nl), in de polisvoorwaarden van de ziektekostenverzekering of telefonisch verkrijgbaar via de verzekeraar.

Voor haptotherapie is geen verwijzing nodig van een (huis)arts.

Afzegbeleid:
Als er meer dan 48 uur van tevoren wordt afgezegd, vervalt de afspraak kosteloos. Binnen 48 uur wordt 50% van het tarief gerekend. Zonder afzegging wordt het volledige bedrag van de sessie in rekening gebracht.